Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se
Vietnam
Od1,999KM
Ime i Prezime*
Email*
Kontakt telefon*
Datum polaska
Poruka i napomene*
Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

5648

Zašto da putuješ sa nama?

 • Najbolji odnos cijene i kvaliteta usluge
 • Termini tokom cijele godine
 • Vodimo te na najpopularnije destinacije
 • Sigurna i najkompletnija organizacija putovanja

Imaš pitanje?

Ne ustručavaj se da nam se javiš. Mi smo eksperti u svom poslu i tu smo za tebe.

+387 65 000 909

info@travel4fun.ba

28.02.-08.03.2020. / 10 DANA / Qatar Airways

FIRST MINUTE CIJENA DO 31.12.2019. – 1999,00 KM

REGULARNA CIJENA OD 01.01.2020. – 2199,00 KM

** Skraćenice
D = Doručak
R = Ručak
V = Večera
L.VOD = Lokalni vodič
P = Bus/kombi prevoz
B = Brod/Čamac
AV = Avion

Dan 1 (Feb 28): Sarajevo – Doha (AV) (Qatar Airways)

OKUPLJANJE na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO u 10:00. Check In, pasoške i carinske formalnosti. Let u 12:00 Sarajevo – Doha. Slijetanje u Dohu 19:15. Let Doha-Ho Chi Minh u 20:00.

Dan 2 (Feb 29): Doha – Ho Chi Minh (AV, P) (Qatar Airways)

Nakon dolaska na Tan Son Nhat aerodrom u Ho Chi Minh Citiy-u letom QR 972 u 07:15, slijedi vožnja do hotela. Nakon što se prijavite u hotel, nastupa vaše slobodno vrijeme, koje možete iskoristiti za preliminarnu šetnju užurbanim ulicama i trgovinama u Ho Chi Minh Cityju. Provest ćete noć u Ho Chi Minh Cityju (***Sunrise Central Hotel – Premium Deluxe room)

 

Dan 3 (Mar 1): Ho Chi Minh City gradska tura – Cu Chi Tunnels (D, R, P, L.VOD)

Nakon doručka, vaš vodič će vas odvesti na turu kroz Ho Chi Minh City. Posjetit ćete katoličku crkvu Notre Dame i središnji poštanski ured. Također ćete posjetiti Dvoranu ponovnog ujedinjenja – rano kolonijalno remek-djelo izgrađeno kako bi se smjestio guverner – general Indokine.

Nakon ručka, posjetit ćete čuvene tunele Cu Chi, bizantski labirint podzemnih prolaza, komora i soba koje su koristili i Vietminh i Viet Cong da napadnu brzo i isto tako nestanu iz vidika. Nakon toga, idete u hotel na noćenje. (***Sunrise Central Hotel – Premium Deluxe room)

Dan 4 (Mar 2): Mekong Luxury tour (D, R, L.VOD, P, B, AV)

8:00 – 15:30  Check out iz hotela, te polazak prema rijeci Mekong. (6. najduža rijeka u Aziji)

09:40: Ukrcavanje na brodicu i početak krstarenja. Dolazak na prvu stanicu u Ben Luc. Nakon toga vozimo bicikl prema selu (oko 30-40 minuta) da istražimo lokalni život (za one koji ne žele ili nisu u mogućnosti voziti bicikl – mogu se odmarati na ležaljkama u lokalnoj kući, piti kafu, kokosovo mlijeko i odmarati se – ostali putnici se vraćaju na isto mjesto biciklom kroz 30-40 minuta). Nakon toga ćete vidjeti most Rễch Mi koji preko najveće rijeke Zapada povezuje My Tho s Ben Tre.

10:40: Posjet pagodi Vinh Trang, koja je najveća na Zapadu. To je najspecifičnija arhitektura Mekong Delte, kombinirana  između viet-kmerske kulture i izvorne zapadnoeuropske arhitekture.

11:30: Ručak u selu s roštiljem i domaćim jelima.

13:00: Idete na krstarenje uz rijeku Tiền, prolazeći ribarska sela gdje ljudi uzgajaju ribe unutar plutajućih kuća.

13:15 am: Dolazite na otok Thai Son (Cao Lao Thới S forn) u posjetu Tvornici slatkiša Coconut (najpoznatija stvar u pokrajini Ben Tre), vodič će vam pokazati kako napraviti slatkiše, te kakav je okus.

13: 45: Vraćamo se na brodicu, te idemo posjetiti Kulturni dom i uživati u raznim vrstama voća. Posebno ćete cijeniti skladne zvukove s „Đờn Ca Tài Tử“ – specifičnom obilježju južne kulture. Dalje nastavljate kanuom, provlačite se kroz kokosov kanal i gledate redove kokosovih palmi. Imate priliku posjetiti pčelarske prostore i uživati u prelijepom okusu čaja s propolisom.

15:30: Završavate obilazak, te slijedi polazak prema aerodromu za večernji let prema gradu Hue. Nakon lokalnog leta (trajanje 90 minuta), slijedi prevoz do hotela. Provest ćete noć u Hue. (***Asia Hotel  Deluxe room).

 

Dan 5 (Mar 3): Hue city tour (D, R, VOD, P)

Vaše jutro će započeti krstarenjem rijekom Perfume kako biste posjetili pagodu Thien Mu. Nakon toga idete posjetiti carsku tvrđavu Hue. Zatim će vas vodič odvesti do kraljevskih grobnica cara Minh Mang i, u popodnevnim satima, cara Khai Dinha. Provest ćete noć u Hue. (***Asia Hotel – Deluxe room).

 

Dan 6 (Mar 4): Hue – Danang – Ba Na Hills – Golden Bridge (Zlatni most) – Hoi An (D, R, VOD, P)

Check out iz hotela, te polazak u 07:30 prema Danangu i Ba Na Hills-u. Vozićete se preko Hai Van planinskog prelaza. Pogled sa vrha je nevjerovatan, a trebali bi moći vidjeti Lang Co plaže i selo, zajedno sa lagunom. Dolazak u Ba Na Hills, te polazak najdužom žičarom na svijetu (2 Ginisova rekorda) prema ogromnom turističkom kompleksu pod nazivom Sunworld. Dolazimo do unikatnog francuskog sela, izgrađenog 1923. godine. Posjeta Linh Ung pagodi, lociranoj na 1500 metara nadmorske visine. Nakon toga slijedi ručak u Arapang restoranu. Poslijepodne idemo posjetiti svjetski poznati „Golden Bridge“ – Zlatni most, kojeg drže ogromne betonske ruke. To je najfotografisanija znamenitost Vietnama proteklih godina. Nakon toga, idemo u Fantasy park – najveći zabavni park u zatvorenom u cijelom Vietnamu.  Žičarom se spuštamo sa Ba Na Hills i vozimo se do grada Hoi An.  Provest ćete noć u Hoi An (*** Villa Boutique Hotel – Deluxe soba)

Dan 7 (Mar 5): Hoi An – gradska tura – Radionica pravljenja papirnatih lampiona (B, P, L.VOD)

U 15.00 sati, vaš vodič će vam pokazati drevni grad i objasniti njegovo nevjerovatno značenje u historiji Vijetnama. Odvest će vas do ruba drevnog grada (vozila na četiri točka nisu dopuštena u starom gradu). Sa tog mjesta kratka šetnja vas vodi do kuće proizvođača svjetiljki. Nakon šolje zelenog čaja za dobrodošlicu, možete promatrati složene faze stvaranja atraktivnih papirnatih lampiona po kojima je Hoi An s pravom poznat u cijelom svijetu. Nakon toga ćete imati priliku proći obuku u umjetnosti izrade svjetiljki.

Noćenje će biti u Hoi An. (*** Villa Boutique Hotel – Deluxe soba)

Grad Hoi An je dio UNESCO-ve Svjetske baštine. Drevna trgovačka luka Hoi An, nekad najveća u Indokini, bila je mjesto susreta mnogih kultura koje su ostavile trag u različitim arhitektonskim značajkama svojih drvenih građevina. Izvorni tradicionalni ulični uzorak i dalje postoji, kao i pristanište koje je nekada primalo brodove iz cijele istočne Azije i šire. Mnogi su tamo ostali mjesecima i čekali da ih povoljni vjetrovi odnesu kući.

 

Dan 8 (Mar 6): OD FARMERA DO RIBARA – poludnevna tura  (D, R, P, B, L.VOD)

Dan počinje u 08.00 sati vožnjom biciklom po uskim cestama kroz krajolik, prolazeći rižinim poljima i bambusovim mostovima. (Za sve one koji ne žele voziti bicikl, obezbijeđen je prevoz klimatiziranim kombijem, koji će ići na sve destinacije koje se obilaze biciklom – bez propuštanja atrakcija). Prva stanica nam je mjesto gdje se nalaze vodeni bizoni. Svi koji budu željeli, mogu jahati vodene bizone. Nastavak vožnje biciklom (kombijem).

Nakon vožnje biciklom (kombijem), ukrcavate se na brod na ušću Thu Bon, gdje se rijeka susreće s morem Cua Dai. Na tom mjestu počinje krstarenje duž obale, gdje ćete imati priliku promatrati živote lokalnih ribara. Nakon što se pridružite ribaru i okušate se u hvatanju ribe u tradicionalnoj „Thung Chai“ košari, vi ćete manevrisati kroz kokosov kanal. Tijekom Američkog rata, vojnici Vijetkonga iskoristili su ovo područje kao visoko učinkovito skrovište od neprijateljskih napada kroz njihovu dugu borbu.

Nakon opuštajućeg posjeta lokalnom ribarskom mjestu, moći ćete se opustiti i uživati u ručku, prije nego se vratite kombijem do hotela.

Provest ćete noć u Hoi An (*** Villa Boutique Hotel – Deluxe soba)

Thung Chai Basket čamci, korišteni u cijelom drevnom svijetu, široko se primjenjuju u središnjem Vijetnamu i vrlo su pogodni za lokalni teren i životni stil lokalnih ribara zbog njihove relativno male težine i prenosivosti. Okrugli i izrađeni od bambusa – katranizirani za hidroizolaciju, ovi mali brodovi obično mogu nositi do pet osoba i predstavljaju zabavnu priliku da dodirnu autentičnu ruralnu dušu Vijetnama. Kao mjera opreza, za vašu sigurnost osigurani su sigurnosni prsluci tijekom izleta.

 

Dan 9 (Mar 7): Hoi An – slobodno vrijeme (uživanje, kupanje, šetnja, kupovina) – Danang – Polazak (D, P, AV) (Qatar Airways)

Ovaj dan će obilježiti slobodno vrijeme u gradu, ležanje na plaži ili šta god vam bude odgovaralo da radite. Iskoristite priliku da kupite što niste stigli, te da probate kulinarske specijalitete ili tradicionalnu vietnamsku masažu.

U 22:00 slijedi prevoz do aerodroma u Danangu za let QR 995 u 00:50 prema Dohi.

Dan 10 (Mar 8): Doha – Sarajevo (Qatar Airways)

Slijetanje u Dohu u 05:20. Let Doha-Sarajevo u 07:00, a slijetanje u Sarajevo u 11:00. Kraj putovanja.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avionska karta: Sarajevo-Doha-Ho Chi Minh  <->  Danang-Doha-Sarajevo
 • Avionska karta: Ho Chi Minh – Hue
 • Doručak i smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama 7 noćenja (doplata jednokrevetna)
 • Ručkovi koji su navedeni u programu, u lokalnim restoranima
 • Prevoz odgovarajućim klimatiziranim vozilima, kako je navedeno u planu
 • IZLET 1: Ho Chi Minh City – gradska tura + ručak
 • IZLET 2: Cu Chi tuneli i džungla + ručak
 • IZLET 3: Mekong Luxury Tour (krstarenje Mekongom) + ručak
 • IZLET 4: Hue – gradska tura (+posjeta pagodi Thien Mu, carskoj tvrđavi Hue, grobnicama careva Minh Mang i Khai Dinh) + ručak
 • IZLET 5: SUNWORLD (Golden Bridge – Zlatni most, Francusko selo, Fantasy Park..) + ručak
 • IZLET 6: Hoi An – gradska tura + Radionica pravljenja papirnatih lampiona
 • IZLET 7: Od farmera do ribara (krstarenje rijekom, pecanje, jahanje vodenih bizona…) + ručak
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče
 • Gdje je potrebno, ulaznice za sve posjete kako je navedeno u programu
 • PDV i drugi porezi

CIJENA NE UKLJUČUJE

 • Vize (Vietnamska viza je 70 KM, možete izvaditi sami ili preko agencije)
 • Obroke koji nisu navedeni u programu
 • Osiguranje (20 KM, možete izvaditi sami ili preko agencije)
 • Aerodromske takse  300,00 KM (Qatar Airways 160,00 KM + Vietnam Airlines 140,00 KM)
 • Eventualna doplata za jednokrevetnu sobu 300,00 KM

 

Dodatne napomene:

 • Nije potrebna vakcinacija za ovu destinaciju
 • Apsolutna preporuka: Kupite vietnamsku SIM karticu odmah po dolasku na aerodrom. Cijena je 8 USD za neograničen internet po 4G mreži za sve dane našeg boravka. Pokrivenost 4G mreže je vrhunska čak i u džungli
 • Jako slabo ili nikako insekata
 • Preporuka za kupovinu proizvoda ili suvenira: Svila (vrlo kvalitetna i jeftina – npr. veliki šal od 100% svile cca. 5 USD), kafa (Vietnam je 2. u svijetu po izvozu kafe – izuzetno kvalitetna i ukusna), vietnamski šeširi, lepeze, origami čestitke, lokalna pića, proizvodi od kokosa…
 • Preporučljivo je ponijeti dolare, a dole se mogu konvertovati u njihovu lokalnu valutu vietnamski dong (novčanice moraju biti novijeg datuma štampanja samo za viziranje, za ostala plaćanja nije bitno)
 • Cijene su im izuzetno pristojne, čak i jeftinije od naših za lokalne markete i restorane (jeftinije nego u BiH cca 30-50%)
 • Ugostitelji i građani jako ljubazni i uslužni
 • Zemlja izuzetno sigurna za posjetu sa velikim ulaganjima u turizam
 • Temperature u martu budu između 25-30ºC
 • Preporuka da se isprobaju njihove SPA usluge i masaže koje se mogu dobiti po sjajnim cijenama, (cca 10 USD za 90 min masaže)
 • Cijene taxi prevoza približne cijenama u BIH (cca 5km – 3 USD)
 • Kartično plaćanje bez problema

VIZA

Proces viziranja možete povjeriti našoj agenciji. Potrebno je uz rezervaciju uplatiti troškove viziranja 70,00 KM, te će naši službenici završiti cijeli proces za vas. U Vietnam je potrebno ponijeti 2 fotografije 4x6cm i popunjen formular koji vam pošaljemo. Ostale formalnosti završava agencija.

Ukoliko želite sami izvršiti proces viziranja, to možete učiniti na slijedeći način:

 • Popunite online aplikaciju na stranici https://www.vietnam-evisa.org/, te platiti online 12 USD po osobi.
 • Viza bude odobrena kroz 24h, te vam stigne na mail pismo odobrenja (Approval Letter) i formular za vizu. Potrebno je dobro provjeriti sve podatke u pismu (broj basoša, ime i prezime.. U slučaju otkrivanja greške na aerodromu u Vietnamu, potrebno je platiti dodatnih 180,00-200,00 USD za brzo izdavanje nove vize na licu mjesta). Nakon provjere, isprintate pismo odobrenja i formular (popunite ga), te ponesete u Vietnam.
 • Po dolasku na aerodrom u Vietnamu vrši se zvanično viziranje. U odjel za Vize predajete:
 1. Pismo odobrenja (Approval Letter)
 2. Popunjen formular za vizu
 3. 2 fotografije 4x6cm
 4. 25 USD (Datum štampanja dolara mora biti iz perioda 2013.-2019.)

 

8 korisnika trenutno razmatra ovo putovanje!