Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se
NOVA GODINA 2021.
Od199KM
Rezervisanje
Obrazac za upit
Ime i Prezime*
Email*
Kontakt telefon*
Datum polaska
Poruka i napomene*
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

768

Zašto da putuješ sa nama?

 • Najbolji odnos cijene i kvaliteta usluge
 • Termini tokom cijele godine
 • Vodimo te na najpopularnije destinacije
 • Sigurna i najkompletnija organizacija putovanja

Imaš pitanje?

Ne ustručavaj se da nam se javiš. Mi smo eksperti u svom poslu i tu smo za tebe.

+387 65 000 909

info@travel4fun.ba

 

ISTANBUL NOVA GODINA 

LAST MINUTE CIJENA 199KM

29.12 – 03.01.2021.

(6 dana / 3 noćenja / bus )

 

 

1.DAN  (29.12.2020. UTORAK) – BiH – SRBIJA – BUGARSKA

Polazak sa dogovorenog mjesta u jutarnjim satima sa polascima iz Banjaluke – Doboja – Tuzle – Brckog. Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku.

2.DAN (30.12.2020. SRIJEDA) – ISTANBUL – SULTANAHMET

Jutarnja vožnja kroz Tursku. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel poslije 14h. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak starog dijela grada (pjesacka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija…) Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (31.12.2020. ČETVRTAK)  – ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE – ČAMLIDŽA

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM – NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo. U poslijepodnevnim satima slijedi posjeti Azijskom kontinentu i jednom od najlepših vidikovaca u istanbulu koji se nalazi na brdu Čamlidža na azijskoj strani Istanbula. Dok uživate u pogledu na evropski deo Istanbula, Bosfor i Zlatni Rog možete popiti kafu ili tradicionalni turski čaj u nekom od kafića lociranih u prelijepom parku koji se nalazi u blizini!

U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno »tursko veče« JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE  MUZIKE, kao i profesionalne trbusne plesacice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA  VEOMA POPULARAN  MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! SRETNA NOVA 2021. GODINA!!! Povratak u hotel i noćenje.

4.DAN (01.01.2021. PETAK) – TOPKAPI SARAY – AYA SOFIJA – KAPALI CARŠIJA – TURSKO VEČE

Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim.

5.DAN (02.01.2021. SUBOTA) – MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTTI

Doručak. Check out iz hotela u 10h. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje  predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom   i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U vecernjim satima polazak za BiH. Vecernja voznja kroz Tursku.

6.DAN (03.01.2021. NEDJELJA) BUGARSKA – SRBIJA – BIH

Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Dolazak u BiH u večernjim satima…

 

 

 

 

*NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE

 

Aranžman obuhvata:

 • prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Klima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* ili 4* (Laleli, Aksaraj, Taksim…)
 • Kompletnu organizaciju putovanja u pratnji stručnog vodiča

 

Aranžman ne obuvata:

 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike,
 • Doplata 1/2 sobu 30KM po osobi
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja
 • PZO: 12,00 KM/osoba

 

Fakultativni izleti:

 

 • Pješačka tura (gradski prevoz, lokalni vodič ) – 10 EUR

 

 • Topkapi palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) – 20 EUR

 

 • Dolmabahče palata (prevoz, ulaznica, slušalice, lokalni vodič) – 20 EUR

 

 • Krstarenje Bosforom – 20 EUR

 

 • Tursko veče uz krstarenje Bosforom – 35 EUR

 

 • Miniaturk + Eyup + Pierre Lotti – 15 EUR

 

 • Vidikovac Čamlidža – 15 EUR

 

Napomena:

 

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja TRAVEL 4 FUN d.o.o. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

 

 

9 korisnika trenutno razmatra ovo putovanje!