Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se
Kapadokija
Od1,299KM
Rezervisanje
Obrazac za upit
Ime i Prezime*
Email*
Kontakt telefon*
Datum polaska
Poruka i napomene*
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

506

Zašto da putuješ sa nama?

 • Najbolji odnos cijene i kvaliteta usluge
 • Termini tokom cijele godine
 • Vodimo te na najpopularnije destinacije
 • Sigurna i najkompletnija organizacija putovanja

Imaš pitanje?

Ne ustručavaj se da nam se javiš. Mi smo eksperti u svom poslu i tu smo za tebe.

+387 65 000 909

info@travel4fun.ba

KAPADOKIJA 15 – 22.03.2020.

ANKARA – KAPADOKIJA – KONYA – PAMUKALE – HIERAPOLIS – EFES – KUŠADASI – BURSA
8 DANA (7 NOĆENJA)

1.DAN – 15.03.2020. ( NEDELJA) – SARAJEVO – ISTANBUL – ANKARA

Okupljanje na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO 2 sata prije leta. CHECK IN, pasoške i carinske formalnosti i prijava na let TK 1022 (Turkish Airlines). Polijetanje u 11:40 sati, slijetanje u Istanbul u 15:25 sati, po lokalnom vremenu. Sastanak sa lokalnim vodičem i odlazak na domaći terminal, te nastavak leta na liniji TK 2170 u 18:00 sati za Ankaru. Dolazak u Ankaru u 19:25 sati, sastanak sa lokalnim vodičem na našem jeziku, transfer do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2.DAN – 16.03.2020. (PONEDELJAK) – ANKARA – KAPADOKIJA

Doručak, te odlazak na poludnevni obilazak Ankare: Državna koncertna dvorana; džamija Kocatepe u neoklasičnom otomanskom arhitektonskom stilu; Predsjednička palača; Atakule, toranj visok 125 m, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Zgrada prve skupštine u kojoj je danas Muzej rata i neovisnosti; Julijanov stup; Rimske kupelji; Augustov hram, ostaci amfiteatra; Citadela s gradskim zidinama, Otomanskim tornjem i Aladinovom džamijom.. Nakon obilaska polazak za Kapadokiju. Smještaj u hotel, večera. Noćenje.

3.DAN – 17.03.2020. (UTORAK) – KAPADOKIJA

Doručak te odlazak na cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najljepših pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani protjerani. Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine, Ugrupa i tvrđave Uchisar. Ukoliko bude dovoljno vremena posjetit ćemo manufakture onixa, keramike i tepiha. U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na poznati folklorni show s „plesom derviša“. Povratak  u hotel, večera i noćenje.

4.DAN – 18.09.2020. (SRIJEDA) – KAPADOKIJA – KONYA (cca 240 km)

Nakon doručka slijedi vožnja prema Konyi. Na putu, posjeta jednom od najbolje sačuvanih Karavan-saraya – Sultanhan. Dolazak u Konyu, te posjeta muzeju Mevlana (tu je grobnica-mezar velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.vijeku). Smještaj u hotel, večera i noćenje u Konyi.

5.DAN – 19.03.2020. (ČETVRTAK) – KONYA – PAMUKALE – HIERAPOLIS (cca 405 km)

Nakon doručka polazimo prema Pamukalama – «pamučne tvrđave». Radi se o čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode rijeke, bogate oksidom i kalcijem, koja izvire na južnim padinama Caldaga. Pri razgledu, mogućnost ulaska u vodu koja je topla i ljekovita. Slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa. U Hierapolisu se nalaze ostaci kupatila, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika, te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je 1988. godine, zajedno sa platoima Pamukkale, upisan kao UNESCO-va svjetska baština. Večera i noćenje  u hotelu u Pamukkalama.

6.DAN – 20.03.2020. (PETAK) – PAMUKALE – EFES – KUŠADASI (cca 205 km)

Nakon doručka, odlazak do antičke metropole – Efesa. Razgled ostataka velikog pozorišta, Odeona, biblioteke, rimskog kupatila, agore i ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama. U nastavku, vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.  Nastavak vožnje za Kušadasi. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7.DAN – 21.03.2020. (SUBOTA) – KUŠADASI – BURSA (cca 415 km)

Doručak u hotelu. Vožnja prema Bursi, gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanskog carstva. Pauza za odmor ili individualni ručak (nije uključenu u cijenu). Po dolasku, kraća posjeta Ulu džamiji, Zelenoj džamiji i Zelenom turbetu. Smještaj u hotel, te večera i noćenje u Bursi.

8.DAN – 22.03.2020. (NEDELJA) – BURSA – ISTANBUL (cca 100 km)

Rani doručak, nakon čega slijedi polazak prema Istanbulu na aerodrom. Transfer do aerodroma i dolazak minimalno 2 sata prije leta. Prijava na let za Sarajevo i polijetanje u 19:20 sati, na liniji TK 1025. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 20:15 sati.

 

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 1299,00KM

– od 01.02.2020.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – ANKARA i ISTANBUL – SARAJEVO sa kompanijom TURKISH ARILINES
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Ankari u Hotelu Gurkent 4* (http://www.gurkenthotel.com/ ) ili sličan
 • 2 noćenja na bazi polupansiona u Kapadokiji u Hotelu CRYSTAL KAYMAKLI 4* ( www.crystalhotels.com) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Konyi u Hotelu Baykara 3* (http://www.baykarahotel.com/ ) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Pamukalama u Hotelu Tripolis 4* (http://www.tripolishotel.com/) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Kušadasiju u Hotelu Dabaklar 3* (http://www.dabaklarhotel.com/) ili sličan
 • 1 noćenje na bazi polupansiona u Bursi u Hotelu Kervansaray City  (http://www.kervansarayhotels.com.tr/hotels.asp?hotelID=5)  ili sličan
 • Sve transfere tokom putovanja modernim turističkim autobusima
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Aerodromske takse 285,00KM
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 325,00KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Ulaznice za muzeje – 65,00EUR (Zgrada prve skupštine, Rimske kupelji, Goreme, Uchisar, Sultanhan, Pamukkale, Efes, Kuća svete Marije)
 • Tursko veče Kapadokija 35 EUR
 • Baloni u Kapadokiji 145 EUR
 • Derviši u Pamukalama 22 EUR
 • Let balonima u Pamukalama 135 EUR

NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

6 korisnika trenutno razmatra ovo putovanje!