Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se
Cijena
Od1,499KM
Rezervisanje
Obrazac za upit
Ime i Prezime*
Email*
Kontakt telefon*
Datum polaska
Poruka i napomene*
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

5232

Zašto da putuješ sa nama?

 • Najbolji odnos cijene i kvaliteta usluge
 • Termini tokom cijele godine
 • Vodimo te na najpopularnije destinacije
 • Sigurna i najkompletnija organizacija putovanja

Imaš pitanje?

Ne ustručavaj se da nam se javiš. Mi smo eksperti u svom poslu i tu smo za tebe.

+387 65 000 909

info@travel4fun.ba

05.10. – 14.10.2019. / 10 dana (9 noćenja)
AVIONOM – Turkish airlines

10 dana - 9 noćenja

05.10. – 14.10.2019.

Avio prevoz

Turkish airlines

Hoteli 3*

9 noćenja sa droučkom

Transferi

Svi transferi

Panoramsko razgledanje

Moskva, Sankt Peterburg, izlet moskovski metro

Stručni vodiči i komplet organizacija

MOSKVA, veličanstvena, ogromna, od Krasnaje ploscadi, do ogromnog spleta ulica i trgova… Sumnjamo da će ijedno ruho nadmašiti onaj opis osobnog doživljaja vode i tajne koju Vam ova ruska prijestolnica pruža… Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom…. KREMLJ, CRVENI TRG, Bazilika Vasilija Blaženog, Ljeninov mauzolej, poznati Moskovski metro… samo je dio onoga što ćete imati priliku obići I uživati u njenoj vječnoj ljepoti.

St. Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18. vijeka i grad Petra Velikog. Smješten je na sjeverozapadu Rusije, na ušću rijeke Neve, samo 60-ak km od Baltičkog mora. Sa svojih pet miliona stanovnika drugi je najvažniji industrijski grad i kulturno-istorijsko središte Rusije. Zbog mreže brojnih kanala i vodenih tokova često ga nazivaju Venecijom sjevera, a zbog gotovo subpolarnog položaja i gradom bijelih noći.

Program

1. DAN05.10.2019. (Subota) Sarajevo – Istanbul - MOSKVA

Okupljanje na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO u 07:05h. CHECK IN, pasoške I carinske formalnosti… Let TK1022 u 09.10h SARAJEVO – ISTANBUL. Slijetanje na ATATURK aerodrom u 12:00h po lokalnom vremenu. LET TK415 ISTANBUL – MOSKVA u 16:15h. Slijetanje u Moskvu u večernjim satima oko 19:05h. Transfer na relaciji aerodrom VNUKOVO – HOTEL. Smještaj u hotel (3* ili 4*). Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2. - 4. DAN06.- 08.10.2019. (Nedjelja-Utorak) MOSKVA

Doručak. Mogućnost organizacije fakultativnih izleta: PANORAMA MOSKVE: Obilazak grada autobusom uz našeg vodiča: Lenjinske gore, Moskovski Univerzitet, Park Pobjede, Hram Hrista Spasitelja, Novodjevičanski manastir…

U nastavku dana mogućnost organizovanja fakultativne posjete teritoriji KREMLJA: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagovještenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava). Kremlj je grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke s visokim kulama, palatama i starim crkvama koje su personifikacija moći i bogatstva nekadašnjeg carstva. Izlet podrazumijeva i obilazak Oružane palate, historijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira….

Obilazak I čuvenog Moskovskog metroa koji predstavlja mnogo više od samog prijevoznog sistema, njegove brojne stanice posebno u centru, nalikuju na palate I dio su nacionalne kulturne baštine.

5. DAN09.10.2019. (Srijeda) MOSKVA – Sankt Peterburg

Doručak. Check out iz hotela I nastavak avanture. Putovanje na relaciji Moskva-Sankt Petersburg nastavljamo sa brzim vozom (Sappsan) u trajanju od cca 4h. Po dolasku u St.Petersburg smještaj u hotel (3* ili 4*). Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

6. - 8. DAN10.-12.10.2019. (Četvtak-Subota) Sankt Peterburg

Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled historijske jezgre grada, panoramska vožnja uz rijeku Nevu, kanale Griboyedova i Moika, mnoge mostove koji povezuju gradske otoke te obilazak dva najvažnija otoka, Petrogradsky i Vasilevsky – Nevsky Prospect, poznata gradska avenija – Zimska palača – palače, crkve i ostala gradska područja koja su nekoć nastanjivali brojni ruski kneževi, Dostoyevsky, Rasputin. Posjet Kazanskoj katedrali. Ostatak dana slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca Peterhof ili Petrovog dvorca i parka (ulaznice uključene). Nalazi se na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska a nešto kasnije u bombardiranju i potpuno razrušila. Poslije rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime „ruski Versailles“, ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na popisu svjetske baštine UNESCO.

Fakultativni izlet: Puškin-Carsko Selo, ljetna rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj.

Posjet najvećem muzeju na Svijetu – poznati Hermitage – s preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada službena rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korijene još iz 1764. iz zbirke umjetnina carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one s djelima Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Rubensa, Van Gogha, Picassa, Matissea … Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. „Galerija s blagom“ je više od fascinacije a „Rafaelov hodnik“ kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. Ostatak večeri predviđen za slobodne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

9. DAN13.10.2019. (Nedjelja) Sankt Peterburg – Istanbul

Doručak. Odjava iz hotela i transfer ka aerodromu PULKOVO. Check In, pasoške i carinske formalnosti.
Let TK402 u 15.15h za Istanbul. Slijetanje na Ataturk aerodrom u 18.45h po lokalnom vremenu. Overnight u Istanbulu.

10. DAN14.10.2019. (Ponedjeljak) – Istanbul – SARAJEVO

Let TK1021 u 07.15h za Sarajevo te dolazak na odradište u 08.10h po lokalnom vremenu.

NAPOMENA: NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA
Aranžman

Cijena UKLJUČUJE

po osobi
 • Avio karte na relaciji SARAJEVO - ISTANBUL - MOSKVA i SANKT PETERBURG - ISTANBUL - SARAJEVO sa kompanijom TURKISH ARILINES
 • 4 noćenja sa doručkom u Moskvi u hotelu Beta HOTEL IMZAILOVO 3* ili sličan
 • 4 noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu ART ON REPINA 3* ili sličan
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu (u organizaciji Turkish Airlines-a)
 • Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji AERODROM VNUKOVO – HOTEL U MOSKVI
 • Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji HOTEL U ST. PETERBURG - AERODROM
 • Transfer brzim vozom Sappsan na relaciji Moskva-Sankt Peterburg (vožnja traje 3,5 – 4h)
 • Panoramsko razgledanje Moskve
 • Izlet moskovski metro
 • Panoramsko razgledanje Sankt Peterburga
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Cijena NE UKLJUČUJE

po osobi
 • AERODROMSKE TAKSE 460,00KM
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje...
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 18 KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 195,00KM

Fakultativni izleti

opcionalno
 • KREMLJ - 45EUR(odlučiti prilikom rezervacije aranžmana jer se karte rezervišu i kupuju unaprijed)
 • PANORAMSKO KRSTARENJE RIJEKOM MOSKOVOM – 40EUR
 • HERMITAGE – 40EUR
 • PETERHOF – 45EUR
 • CARSKO SELO – 55EUR(odlučiti prilikom rezervacije aranžmana jer se karte rezervišu i kupuju unaprijed)
Cijena i napomene
 • FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 31.07.2019. – 1249,00KM
 • REGULARNA CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE OD 01.08.2019. – 1449,00KM
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja Travel4FUN d.o.o.
9 korisnika trenutno razmatra ovo putovanje!