Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se
{ EXOTIC }
Rezervisanje
Obrazac za upit
Ime i Prezime*
Email*
Kontakt telefon*
Datum polaska
Poruka i napomene*
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

801

Zašto da putuješ sa nama?

  • Najbolji odnos cijene i kvaliteta usluge
  • Termini tokom cijele godine
  • Vodimo te na najpopularnije destinacije
  • Sigurna i najkompletnija organizacija putovanja

Imaš pitanje?

Ne ustručavaj se da nam se javiš. Mi smo eksperti u svom poslu i tu smo za tebe.

+387 65 000 909

info@travel4fun.ba

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

 

Dominikanska Republika je najposećenija destinacija na Karibima. Okružena Atlantskim okeanom i Karipskim morem, tropska klima , prelepi krajolik i eklektičan spoj privlače posetioce iz celog sveta.

Poznata uglavnom po svom prijatnom stanovništvu, plavim vodama, plažama s belim peskom, intrigantnoj istoriji i bogatoj kulturi. Dominikanska Republika je smeštena je u Karipskom moru u arhipelagu Velikih Antila, na ostrvu Hispaniola. Na severu se graniči s Atlantskim okeanom, na jugu Karipskim morem. Istočno od ostrva nalazi se Portoriko, a sa zapada Kuba. Ona zauzima istok , tacnije dve trećine ostrva Hispaniola, a ostatak ostrva deli sa Republikom Haiti. Potice iz Santo Dominga, sadasnjeg glavnog grada koji je ime dobio po španskom Svetitelju Domeniku Guzmanu, osnivaču Dominikanskog reda.

Rapsodyexotic u svojoj ponudi nudi netaknuti deo pravih Kariba-Bayahibe i prostor na sudaru okeana I Karipskog mora-Punta Canu

Prva pomisao na ovu Karipsku zemlju su predivne plaže, I zaista jeste tako, ima ih preko 1600km ali pored plaža Dominikanska Republika pruža jos mnogo toga. Quisqueya, kako dominikanci nežno nazivaju svoj dom – znači „majka svih zemalja“ – DR je zemlja superlativa. Ovo je prvo trajno špansko naselje u Americi ili „Novom svetu“, dolaskom Kristofora Kolumba pri njegovom prvom putovanju 1492.

Osim što je DR odabrao kao jedino prebivalište u regiji – zemlju blagoslovljenu plodnom zemljom i nalazište zlata – Kolimbo i španska kruna koristili su zemlju kao početnu tacku za osvajanja širom Kariba i Amerike. Prvi grad Amerike, Santo Domingo, glavni je grad DR, konstantno se siri i napreduje, čuvajući svoju istoriju i originalnu špansku arhitekturu.

Dominikanska republika se svrstava među najegzotičnije karipske zemlje, šarenoliki pejzaž se menja od najvišeg vrha u regionu, Pico Duarte, do najniže tacke, Lago Enriquillo. Kulturni sastav zemlje je šaren- taino, evropsko i afričko – uključuje I raznoliku populaciju koja je u DR doseljena u 19. veku, od jevrejske i japanske zajednice do afro-karipskih grupa. Demokratska nacija sa preko 10 miliona stanovnika ima teritoriju koja se prostire na 48.442 kvadratnih kilometara!

Njene obale okrenute su prema Karipskom moru na jugu i Atlantskom okeanu na severu. Od 2017. godine 6.187.542 noćenja posetilaca i više od 1.100.000 putnika na krstarenjima dolazi svake godine u Dominikansku Republiku. Dominikanska Republika dom je 29 nacionalnih parkova. Najznačajnija reka je Yaque del Norte Jedan od najlepših plovnih puteva u DR bez sumnje je Río Chavón u La Romani – možete uskočiti na vožnju brodom kako biste doživeli njenu lepotu I izbliza videti predeo u kom je snimljen film Apokalipsa sada.

Uz put, možete iskusiti jedinstvenu strast dominikanaca prema muzici i plesu – merengue, bachata i sin – raznovrsnoj gastronomiji koja vas vodi daleko od pirinča i pasulja,ljubavi prema bejzbolu, porodici i gostoprimstvu. Zajedno, oni čine biti dominikanskog duha.

 

Playa Rincon, Samana Province

Ako tražite mir, našli ste ga u Playa Rincon. Izolovana plaža nalazi se u provinciji Samana Dominikanske Republike, na malom poluostrvu prema severnoj strani ostrva. Playa Rincon je lako dostupna brodom iz obližnjeg grada Las Galeras, što je čini skrivenim draguljem i savršenim za vaš odmor na plaži. Lezite na meki, beli pesak, natopite se prozračnom, tirkiznom vodom u tri kilometra netaknute obale.

 

Cayo Levantado, Samaná Province

S druge strane poluostrva  Playa Rincon nalazi se još jedan skriveni dragulj. Cayo Levantado je malo ostrvo usred Samananskog zaliva. Ostrvo, poznato i kao ostrvo Bacardi, dostupno je brodom iz grada Samana. Čitavo je ostrvo veliko samo nešto više od jedne kvadratne milje, ali prepuno je netaknutih plaža koje nalikuju nečemu iz snova.

 

 

Playa Grande

Na severnoj obali Dominikanske Republike nalazi se plaža i odmaralište Playa Grande. Privatna plaža na 2.000 sa dva glavna odmarališta, spa centrom, golf terenom, klubovima na plaži i, naravno, plavim morem. Područje je izvrsno za planinarenje oko peščanih plaža, ronjenje u bistro plavim vodama, ribolov u obližnjim rekama, jahanje i jedrenje na dasci. Ako želite osećaj letovanja bez gužve u starijim odmaralištima tog područja, onda je Playa Grande savršena.

 

Punta Cana  je jedna od najpoznatijih plaža i kompleks odmarališta u zemlji. Sa toliko lepih plaža u Dominikanskoj republici na ovom području, teško je izabrati onu koja se najviše ističe – ali plaža Bavaro  je jedna od najboljih u Punta Cani. “Playa Bavaro”, kako je poznato na španskom, je najnaseljenije područje plaže u regiji Punta Kana, s mnoštvom vrhunskih restorana, barova, hotela i trgovina, koji nude  pogodnosti za luksuzne putnike koji traži povoljne opcije. Plaža nudi koralne grebene za ronjenje, zabave na brodu, avanture u kajaku i još mnogo toga.

 

Playa Boca Chica, Boca Chica

Porodična plaža savršena za odmor ili samo jednodnevni izlet iz Santo Dominga. Playa Boca Chica je nešto manje od sat vremena izvan glavnog grada, što je čini jednim od najpristupačnijih u zemlji. Voda na plaži je plitka pa je odlična za porodice s malom decom, dok će ljubitelji sporta voleti jedrenje i odbojku koji su popularni na plaži. Područje je idealno i za lokalno ulovljene morske plodove, kao i za promatranje ptica u mangrovima La Matica.

7 korisnika trenutno razmatra ovo putovanje!