Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se
{ EXOTIC }
Rezervisanje
Obrazac za upit
Ime i Prezime*
Email*
Kontakt telefon*
Datum polaska
Poruka i napomene*
Putovanje trenutno nije dostupno.

Nastavi

Sačuvaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

1054

Zašto da putuješ sa nama?

 • Najbolji odnos cijene i kvaliteta usluge
 • Termini tokom cijele godine
 • Vodimo te na najpopularnije destinacije
 • Sigurna i najkompletnija organizacija putovanja

Imaš pitanje?

Ne ustručavaj se da nam se javiš. Mi smo eksperti u svom poslu i tu smo za tebe.

+387 65 000 909

info@travel4fun.ba

ZANZIBAR 11 DANA

01-11.01.2021.

Šta ako vam kažemo da tamo negde postoji mesto gde ljudi žive potpuno bezbrižno, i gde se životu diše punim plućima? Malo ostrvo na istoku Afrike, samo po sebi zvuči nestvarno i egzotično. Otkriti sve skrivene tajne ovog mesta, naučiti sve ono što vekovi prikrivaju, upoznati neverovatne ljude, a usput se kupati u nestvarnim vodama Indijskog okeana, uživati na neverovatnim plažama, probati fenomenalne ukuse, osetiti čudesne mirise i čuti jednostavne ali magične zvuke, to je iskustvo samo po sebi koje se ne propušta. Vodimo vas na Zanzibar – raj na zemlji! Upoznaj nove ljude iz celog sveta, svoje istomišljenike, i zabavljaj se tokom celog putovanja. Učini da ovo bude putovanje za pamćenje!

 • Avio prevoz  na relaciji Beograd  – Zanzibar  – Beograd, SA SVIM TAKSAMA i prtljagom do 23kg
 • Transfere na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u hotelima u Stone Town-u i Nungwi-ju na bazi noćenja sa doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije, organizatora putovanja
 • Vizu za Tanzaniju (Zanzibar) / eVisa
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uraditi u agenciji
DATUM POLASKADATUM POVRATKAREGULARNA CENAAKCIJSKA CENAAKCIJA VAŽIREZERVACIJA
01.01.2021.11.01.2021.NA UPITNA UPITZa prvih 6 putnika065 000 909

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. DAN – Polazak

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Let za Zanzibar sa presedanjem.

2. DAN – Raj

Slećemo na Zanzibar, glavni grad istoimene autonomne pokrajine, završavamo carinske formalnosti i odlazimo u hotel u Stone Town-u. Posle smeštanja i odmora u popodnevnim satima nas očekuje upoznavanje sa Stountaunom (Stone Town) staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Obilazimo Anglikansku katedralu, crkvu Svetog Josifa, džamije, hindu hramove, staru tvrđavu, palatu čuda, sultanovu tvrđavu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na Prison Island (Changuu ostrvo) – ostrvo na kojem se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kojem su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Srećom taj mračni deo istorije je davno završen i danas ćemo uživati u prelepim plažama na ostrvu i imati prilike da se igramo, hranimo i mazimo džinovske kornjače koje su još u 19. veku stigle sa Sejšela, a neke od njih stare su i preko 100 godina. Ostrvo se nalazi severno od Stountauna i do njega ćemo doći brodom. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

3. DAN – Morski safari

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet na ostrvo Kwale odnosno izlet poznatiji još i kao Morski safari (Blue Safari) – celodnevni izlet na kojem obilazimo prelepe peščane sprudove, kupamo se i ronimo na najlepšim lokacijama, uživamo u nestvarnim ukusima tropskog voća i morskih specijaliteta.Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

4. DAN – Dan začina

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili obilazak Farme začina u srcu ostrva, prelepo iskustvo, gde se jednostavno se izgubite u intenzitetu mirisa i ukusa, videćemo kako koja biljka raste,proba se kokosova voda, jackfruit, passion fruit i mnogo egzotičnih ukusa. Tu je i prilika za direktnu kupovinu začina i naravno fotografisanje, kao i svuda i uvek na ovom putovanju. Imaćemo i priliku da probamo lokalni specijalitet zvani “pilau”, kao i neke od začina koji se koriste u svakodnevnoj ishrani. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

5. DAN – Jozani forest i Paje

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet Jozani šuma i Paje plaža. Divna šetnja sa vodičem kroz najveću šumu na ostrvu (50km2) i informacijama o biljkama i životinjama u ovoj zaštićenoj šumi, takođe ćemo videti i vrstu majmuna koji živi samo ovde Crveni kolobos majmuni, simpatični su,mogu se lepo fotkati, ne savetuje se kontakt da se ne bi ometali. Poseban deo je i šuma Mangrova,posebnog drveća sa zanimljivim i jakim korenjem, u močvarnom području (ovde nema komaraca jer je voda slana- okeanska). Nakon obilaska šume odlazimo do plaže Paje, koja predstavlja jedno od najlepših mesta na ostrvu i koje je raj za kite surfere. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

6 – 10. DAN – Hedonizam

Nakon doručka očekuje nas check out iz hotela u Stone Town-u i polazak ka severu ostrva do mesta Nungwi, gde se nalaze najlepše plaže i gde ćemo uživati narednih dana. Kupamo se, surfujemo, obilazimo, istražujemo, ronimo, odmaramo na plaži. Mogućnost organizovanja dodatnih fakultativnih aktivnosti i izleta. Noćenja.

11. DAN – Opraštanje od Afrike

Posle dorucka napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom dva sata pred poletanje. Let za Beograd sa presedanjem.

SMJEŠTAJ

Stone Town – Zanzibar Hotel / Nungwi- Amman Nungwi Hotel

FAKULTATIVNI IZLETI

 • JOZANI FOREST I PAJE

Divna šetnja sa vodičem kroz najveću šumu na ostrvu i informacijama o biljkama i životinjama u ovoj zaštićenoj šumi, takođe ćemo videti i vrstu majmuna koji živi samo ovde Crveni kolobos majmuni. Poseban deo je i šuma Mangrova, posebnog drveća sa zanimljivim i jakim korenjem zahvaljujući kom se sprečava erozija ostrva. Nakon obilaska šume odlazimo do plaže Paje, koja predstavlja jedno od najlepših mesta na ostrvu.

 • BLUE SAFARI

Obilazak brodićem najlepših plaža Zanzibara, kupamo se i ronimo na najlepšim lokacijama. U tradicionalnim brodovima zaplovićemo ka peščanoj plaži Nakupendi. Posle užvanja u tropskom voću i kupanju nastavljamo ka ostrvu Kwale i plaži Kwale. Opuštanje uz tradicionalne specijalitete pripremljene od strane veštih ruku domačina. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Snagom vetra u jedrima brodića vraćamo se u večernjim satima.

 • OSTRVO ZAČINA

Ostrvo začina – Izlet koji će nam približiti bogatstvo i zanačaj Zanzibara. Zahvaljujuči Portugalskim kolonistima i trgovcima  koji su doneli različite začine na ostrvo imaćemo priliku da uživamo u mirisima i ukusima istih. Lokalni vodič če nas na farmi začina upoznati sa različitim začinima, biljkama i voćem koji se uzgajaju na ostrvu, koji začini su dobri za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, koji se najčešće koriste u pripremanju lokalnih jela, koji se začini upotrebljavaju za lečenje. Sve ovo ne bi bilo kompletno bez tradicionalnog ručka i čuvenog specijaliteta pilau.

 • MNEBA ISLAND

Poludnevni izlet. Ostrvo se nalazi 40 minuta vožnje brodićem iz Nungwija. U privatnom je vlasništvu a okružen je divnim koralnim grebenima neprocenjivog bogatstva -kupanje i ronjene uz konzumaciju svezeg voća I naptaka

 • PRISON ISLAND

Ostrvo na kom se nalazi stari kolonijalni zatvorski kompleks u kom su nekada bili zatočeni robovi i zarobljenici. Dom velikog broja kornjača sa Sejšela.  Prison island ili Changuu ostrvo kako ga lokalci još nazivaju udaljeno je svega 6 km  od Stone Town-a ili oko pola sata vožnje brodom. Dobilo je ime jer je korišćeno kao zatvor za pobunjene robove. Ostrvo je danas turistički rizort u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su donešene sa Sejšela. Ostrvo je pravo mesto za kupanje, odmor i istraživanje koralnih grebena.

 • ROCK restoran i KAE FUNK BEACH bar

Poludnevni izlet na koji se kreće oko podneva. Autentična hrana sa Zanzibara I kokteli. Restoran The Rock se nalazi na Michamwi Pingwe plaži. Stižemo u svetski poznat, a ujedno i najpoznatiji restoran na Zanzibaru. Ribarska stena od 2010. godine predstavlja nezaobilazno mesto na koje dolaze svi posetioci Zanzibara. Sa terase se pruža divan pogled na Indijski okean. Nakon ručka i nezaobilaznog fotografisanja na Steni nastavljamo ka Kae funk beach baru, divne zone za opuštanje, kupanje I nezaboravan zalazak sunca

 • SUN SET CRUISE

Nezaboravno romantično krstarenje u predvečernjim časovima. U tradicionalnim dhow čamcima isplovljavama iz Nungwija, krstarimo obalom I na pučini dočekujemo nestvaran zalazak sunca!

 • STONE TOWN

Staro gradsko jezgro grada Zanzibara koji se od 2000.  Godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine.

5 korisnika trenutno razmatra ovo putovanje!