Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Uloguj se

Registracija

Nakon kreiranja profila, moći ćete pratiti status plaćanja, pratiti odobrenje i možete ocijeniti putovanje nakon završetka.
Korisničko Ime*
Lozinka*
Potvrdi Lozinku*
Ime*
Prezime*
Email*
Broj Telefona*
Država*
* Kreirajući profil potvrđujete da se slažete sa našim Uslugama i Pravilima Korišćenja.

Imaš profil?

Uloguj se

Travel4Fun preporuka filmova o putovanjima

Sigurni smo da su svi naši putnici društveno odgovorni te da poštuju #ostanikodkuće, pa smo onda sigurni da vam mnogo nedostaju putovanja. Kako bismo zajedno izdržali ovaj težak period i kako bismo iskoristili vrijeme u samoizolaciji na kvalitetan način, Travel4Fun vam donosi listu naših najdražih filmova o putovanjima. Pustite sebi jedan od ovih filmova, opustite se i razmišljajte o boljim danima i svim putovanjima na koja ćemo ići zajedno u budućnosti.

 

  1. Eat Pray Love (Jedi moli voli)

Liz Gilbert imala je sve što jedna moderna žena može poželjeti – supruga, kuću, uspješnu karijeru – međutim, kao i mnogi drugi, ona se osjećala izgubljeno, zbunjeno, te je tragala za onim što stvarno želi u životu. Nakon što se razvela i našla se na raskrsnici života, Liz odlučuje da izađe iz svoje zone komfora, rizikujući sve kako bi promijenila svoj život. Ona kreće na svoje putovanje oko svijeta koje ubrzo postaje traganje za otkrivanjem sebe. Tokom svojih putovanja, ona otkriva istinsko zadovoljstvo hrane u Italiji; snagu molitve u Indiji, te, neočekivano, unutrašnji mir i pravu ljubav u Baliju.

 

  1. Under the Tuscan Sun (Pod suncem Toskane)

Frances Mayes je 35-godišnja spisateljica iz San Franciska čiji je savršeni život upravo krenuo neočekivanim putem. Njen nedavni razvod ostavio ju je u ozbiljnom književnom bloku i izuzetno depresivnom. Njena najbolja prijateljica Patti počinje razmišljati kako se možda nikad neće oporaviti. „Doktor Patti“ recept: 10 dana u Toskani. Tamo, slučajno, Frances kupuje vilu po imenu Bramasole – doslovno, „nešto što čezne za suncem“. Kući je potrbno još mnogo restauracije, ali koje je bolje mjesto za novi početak od doma renesanse? Pokušavajući da se uklopi u svoj novi život u vili u bujnom talijanskom selu, Frances se sprijatelji sa svojim komšijama; ali u mirnim trenucima boji se da se njezine ambicije za novi život – i novu porodicu – neće ostvariti, sve dok slučajni susret u Rimu ne baci Frances u naručje intrigantnog prodavača antikviteta Portobello azvanog Marcello. Iako se spotiče na svom nesigurnom putu, jedna stvar postaje jasna: u životu postoje druge šanse.

 

  1. Lost in Translation

Nakon upečatljivog redateljskog debija sa svojom filmskom adaptacijom „Virgin Virgin Suicides“, Sofia Coppola nudi priču o ljubavi i prijateljstvu koja cvjeta pod malo vjerovatnim okolnostima u ovoj drami komedije. Bob Harris (Bill Murray) poznati je američki glumac čija je karijera otišla u nedogled; kako mu je trebao posao, on prihvata veliku naknadu da bi se pojavio u reklami za japanski viski koji će se snimati u Tokiju. Osjetivši veliki kulturni šok u Japanu, Bob provodi većinu sloodnog vremena u svom hotelu, gdje u baru upozna Charlotte (Scarlett Johansson). Dvadesetogodišnja Charlotte udana je za Johna (Giovanni Ribisi), uspješnog fotografa koji je u Tokiju na zadatku, ostavljajući je da sama provodi vrijeme dok on radi. Pored njihovog zajedničkog divljenja  i zbunjenosti znamenitostima i zvucima savremenog Tokija, Bob i Charlotte dijele slično nezadovoljstvo svojim životom; iskra je nestala iz Bobovog braka i on je postao razočaran njegovom karijerom. U međuvremenu, Charlotte se pita koliko se John promijenio u njihove dvije godine braka, a ona nije bila u mogućnosti da pokrene vlastitu kreativnu karijeru. Bob i Charlotte brzo postaju prijatelji, a dok istražuju Tokio, počinju se pitati može li njihovo naglo prijateljstvo prerasti u nešto više.

 

  1. Midnight in Paris (Ponoć u Parizu)

Ovo je romantična komedija u Parizu o porodici koja tamo odlazi zbog posla, a dvoje mladih koji su zaručeni da se u jesen vjenčaju, tamo doživljavaju iskustva koja im mijenjaju život. Radi se o mladićevoj velikoj ljubavi prema gradu Parizu, i iluziji koju ljudi imaju da bi drugačiji život od njihovog bio puno bolji.

 

  1. Edie

Nakon smrti svoga supruga, Edie (Sheila Hancock) se oslobađa višegodišnje suprugove kontrole i pobuni se protiv želje svoje kćeri da se preseli u starački dom, upuštajući se u avanturu za kojom su ona i njen otac oduvijek čeznuli: putovanje u škotske visoravni kao bi se popeli  na svjetski poznatu planinu Suilven. Uz put ona unajmljuje mladog vlasnika kamping prodavnice Jonny-a (Kevin Guthrie) da joj bude vodič. Unatoč generacijskim razlikama, Jonny ohrabruje Edie da ispuni svoj san.

 

  1. Life of Pi (Pijev život)

Redatelj Ang Lee stvara revolucionarni filmski događaj o mladiću koji preživljava katastrofu na moru i biva bačen u epsko putovanje puno avantura i otkrića. Dok je izgubljen, on stvara nevjerovatnu i neočekivanu vezu s drugim preživjelim … strašnim bengalskim tigrom.

 

  1. Expedition Happiness

Dva slobodna duha, jedan pas. Putujući naširoko po ogromnom kontinentu, u potrazi za nečim boljim.

 

  1. Cast Away (Brodolom života)

Istraživanje ljudskog opstanka i sposobnosti sudbine da jednim događajem promijeni čak i najsređeniji život, Cast Away pripovijeda priču Chucka Nolanda (Tom Hanks), inženjera Federal Expressa, koji većinu svog života posvećuje svom poslu. Njegova djevojka Kelly (Helen Hunt) često je zanemarena zbog njegove predanosti poslu, a njegova kompulzivna ličnost sugerira sukobljenog muškarca. Ali na Badnje veče, Chuck predlaže brak s Kelly neposredno prije nego što se upustio u veliki zadatak. Na zadatku, avion se sruši, ostavivši Chucka na zabačenom ostrvu, a njegov brzi život usporava se u puzanje, kako je udaljen kilometrima od bilo kojeg ljudskog kontakta. Nalazeći utjehu samo u lopti za odbojku s kojom se sprijatelji, Chuck sada mora naučiti podnijeti emocionalni i fizički stres svog novog života, nesiguran kada će se vratiti civilizaciji koju je poznavao prije.

 

  1. The Beach (Plaža)

U jeftinom hotelu u Bangkoku Ričard upoznaje francuski par, Etjena (Gijom Kane) i Fransoaz (Virdžini Ledojen). Osim njih, on susreće Dafija, (Robert Karlajl), starijeg putnika koga su uništile godine provedene na suncu i droga. Sulud i paranoičan, Dafi priča Ričardu neverovatnu priču o tajnom ostrvu raju na zemlji: savršenoj plaži, koju nisu iskvarili turisti.

  1. Eat Drink Man Woman (Jedi pij muškarac žena)

Iako je izgubio osjećaj okusa, Zhu je vrsni kuhar, živi s trima odraslim, neudatim kćerima kojima svake nedjelje priprema nedjeljni ručak. Jia Qian potpredsjednica je velike kompanije i kani se što prije odseliti iz rodne kuće, Jia Zhen povučena je i pobožna učiteljica, a Jia Ning studentica koja radi u fast foodu. Kako im je majka davno umrla, Zhu se povremeno viđa s gospođom Liang i njezinom kćerkom. U obitelji se malo razgovara, komunikacija se odvija preko hrane koju Zhu zdušno sprema. Jia Qian od ušteđevine kupuje stan, a uskoro očekuje i unapređenje.

Ostavi Komentar