Dubai

3 (Nema recenzija)
From: 0KM
3
(0 review)
Inquiry
Vremenski

7 noćenja

Vrsta

Putovanje

Veličina grupe

Neograničeno

Jezik

___

Detalji bookinga

Dubai je postao sinonim za luksuz, inovaciju i arhitektonsku grandioznost. Neboderi poput Burj Khalife i Burj Al Araba dominiraju horizontom grada, dok Palm Jumeirah i The World ostavljaju posmatrače bez daha svojim grandioznim dizajnom i izvedbom. Svjetski poznati trgovački centri poput Dubai Mall-a pružaju ne samo kupovno iskustvo, već i izvore zabave, kulturnih doživljaja i gastronomskih užitaka. Istočni susret s zapadom u Dubaiju postaje očigledan u raznolikosti i dinamičnosti njegove populacije. S obzirom na to da je Dubai domaćin ljudima iz preko 200 nacionalnosti, grad pulsira energijom različitih kultura, običaja i jezika. Ovdje se tradicija Beduina susreće s globalnom modernošću, stvarajući jedinstvenu atmosferu koja očarava svakog posjetitelja.

Ukratko, Dubai je mjesto gdje se susreću prošlost, sadašnjost i budućnost. To je grad koji inspirira i zadivljuje svojom beskrajnom ambicijom i sposobnošću da sanjare pretvori u stvarnost.

Izdvojeno

 • Burj Al Arab – već godinama simbol raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro.
 • Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.
 • Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cijeloj građevini daju oblik kruga.
 • Jeep safari - Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.
 • Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.

Cjena uključuje/Ne uključuje

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI (checkirani prtljag do 30kg i ručni prtljag do 7kg po osobi);
 • Aerodromske takse;
 • Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna!
 • 7 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz cjenovnika;
 • Lokalni vodič za vrijeme realizacije svih fakultativnih izleta;
 • Transfer na relaciji DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL -DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT.
 • Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći - Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći);
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje;
 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje 16,00 KМ;
 • Doplata za takse za bebu u iznosu od 85 EUR

Raspored

Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu tri sata prije leta, Individualna prijava za let (14:40h) i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za Dubai. Nakon slijetanja u Dubai slijedi transfer do hotela. Noćenje.

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nahjana preimenovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.

Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 10:20h. Očekivani dolazak u Sarajevo u 13:40h. Kraj programa.

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);
• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja SOL AZURA i BUENA VISTE od 01.04.2008. a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;
• Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;
• Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.
• Agencija ne utiče na eventualno pomjeranje ili kašnjenje leta od strane aviokompanije.

SAFARI DUBAI – 60 eur (Cijena uključuje vožnju jeepovima, jahanje kamila i večeru)
ATLATNIS ADVENTURE + LOST CHAMBERS AQUARIUM – 100 eur (Cijena uključuje ulaznice bez prevoza)
CJELODNEVNI RAZGLED GRADA – 70 eur (Cijena uključuje prevoz + lokalnog vodiča)
BURJ KALIFA – 60 eur (Individualna kupovina ulaznica na licu mjesta)
KRSTARENJE LUX JAHTOM – 70 eur (Cijena uključuje 2 h krstarenja + bezalkoholno pice)
MIRACLE GARDENS I GLOBAL VILLAGE (Cijena uključuje ulaznice sa prevozom u parkove)

Kategorija

Višednevni

Lokacija

Od: Cijena na upit

  Owner

  prodev

  Ukoliko imate upit možete nas kontaktirati putem email forme, pozovite nas ili posjetite u Banja Luci

  Kontakt info

  Email

  info@travel4fun.ba

  Pogledaj i ostale ponude