Istanbul

0 (Nema recenzija)
From: 0KM
0
(0 review)
Inquiry
Vremenski

5 dana

Vrsta

Putovanje

Veličina grupe

Neograničeno

Jezik

___

Detalji bookinga

Istanbul predstavlja prirodna vrata između Evrope i Azije, koji sa svojom raskošnom kulturnom zaostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mjestu gde se bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju historiju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 15 miliona stanovnika koji žive i rade na 2 kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta. Moderni trg Taksim, ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, učiniće da se osećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina i osetiti dekadenciju, ali i rodoljublje vizantijskih imperatora, genijalno planiranje rimskih urbanista, gotovo neizmjernu moć sultana… Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigdje ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu, ili Carigradu, ako Vam je draže.

Izdvojeno

 • Povratna avio karta TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
 • Aerodromske takse + 30kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi;
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili 5* po izboru iz cjenovnika u odabranom tipu sobe;
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Cjena uključuje/Ne uključuje

 • Povratnu avio kartu TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo;
 • Aerodromske takse + 23 kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi;
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu po izboru iz cjenovnika u odabranom tipu sobe;
 • Privatni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma
 • Istanbul;
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka
 • u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.
 • Putničko zdravstveno osiguranje – 10,00 KM po osobi;
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:
 • - ISTANBUL KROZ VIJEKOVE (prevoz i lokalni vodič) – 15 EUR
 • - TOPKAPI PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 40 EUR
 • - KRSTARENJE BOSFOROM (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 25 EUR
 • - DOLMABAHČE PALATA (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) - 40 EUR
 • - TURSKO FOLKLORNO VEČER (ulaznica, večera, piće, prevoz i lokalni vodič) – 45 EUR
 • - EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI (ulaznica, prevoz i lokalni vodič) – 25 EUR
 • - ČAMLIDŽA + azijska strana (prevoz i lokalni vodič) - 35 EUR

Raspored

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 08:20h (broj leta TK1024). 08:20h (broj leta TK1024) . *NAPOMENA - ODREĐENI DATUMI IMAJU DRUGAČIJU SATNICU ODLASKA I POVRATKA, MOLIMO VAS PROVJERITE VAŠ LET U NAPOMENAMA ISPOD.  Dolazak u Istanbul I slijetanje na Međunarodni aerodrom u Istanbulu planirano u 12:20h. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačkka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali Čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program... Povratak u hotel. Noćenje.

Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabahče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje

Doručak.Nakon doručka fakultativno obilazak PRINČEVSKIH OSTRVA koja se nalaze na sjeveroistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima a odnedavno i električnim minibusom za turiste. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul.Noćenje.

Doručak, check out iz hotela. Slobodno vrijeme u Istanbulu. Transfer do Međunarodnog aerodroma Istanbul . Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 14:45h (TK1021).. *NAPOMENA - ODREĐENI DATUMI IMAJU DRUGAČIJU SATNICU ODLASKA I POVRATKA, MOLIMO VAS PROVJERITE VAŠ LET U NAPOMENAMA ISPOD. Dolazak u Sarajevo planiran u 14:40h  Kraj programa.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

Kategorija

5 dana

Lokacija

Od: Cijena na upit

  Owner

  prodev

  Ukoliko imate upit možete nas kontaktirati putem email forme, pozovite nas ili posjetite u Banja Luci

  Kontakt info

  Email

  info@travel4fun.ba

  Pogledaj i ostale ponude